Wzialem sie za IC , polecony w nocie RN52 , ktorego caly czas staram sie uzyc
Gdyby ktos krytycznie rzucil okiem czy nie popelnilem bledu zanim bede wycinac plytke byloby super
Dzieki!
Raf
wojtek pisze:No coś ci się jednak pokręciło, zwróć uwage na GND i Bypass, R8 i R1, a poza tym strasznie nieczytelny jest układ wzmacniacza.
.
wojtek pisze:... A w sumie po co dajesz dwa równoległe 100uF na wyjsciach? jakie mają i dlaczego być wartości kondensatorów to masz tu http://www.ti.com/lit/ds/symlink/tpa6112a2.pdf na str od 14 do 15
RafPe pisze:...Gdyby ktos zauwazyl jakiegos super bleda to daj znac
phill2k pisze:No to ja się zgłaszam na ochotnika, a mianowicie brakuje ci na PCB pod kostką pola "Thermal Pad" z odpowiednimi rozprowadzeniem - przeglądnij sobie ostatnie strony w DS tam masz wszystko opisane.
wojtek pisze:Jedno to chyba w twoim przypadku co jest istotne, a co całkowicie pominąłeś to "power pad" i dlatego poczytaj w DS jak również w http://www.ti.com/lit/an/slma002g/slma002g.pdf .
wojtek pisze:Aha czy ta płytka będzie wisiała w powietrzu? bo nie widzę żadnych otworów mocujących.
wojtek pisze:Taka dygresja mała:
nie czepiam się i rysunek jest ok (schemat ideowy) tylko po co na silę taka maniera dzielenia nawet najbardziej prostego schematu na "bloczki" otoczone ramką z linii przerywanej? To czasami "utrudnia" czytanie schematu. tu aż się prosi podłączyć bezpośrednio złącza we/wy do odpowiadających im we/wy układu, poza tym to jakby od razu "pokazuje" miejsce ułożenia na płytce, podobnie w tym przypadku z kondensatorami filtrującymi, one tak naprawdę powinny być najbliżej układu scalonego a nie złącza zasilającego. Ale to jest mój subiektywny pogląd poparty wieloletnimi moimi i moich kolegów przyzwyczajeniami.
W bardziej skomplikowanych układach buduje się układ "hierarchiczny" z wiodącym schematem blokowym. Eagle o ile wiem już to umożliwia.
Wróć do „Inne mikroklocki, również peryferyjne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości