Biurko do pracy na stojąco

O wszystkim i o niczym ...
Regulamin forum
Nie dyskutujemy na tematy polityczne, religijne i inne tego typu mogące prowadzić do kłótni na forum, od tego są inne "wyspecjalizowane fora".
Awatar użytkownika
StaryAnoda_NEW
User
User

Biurko do pracy na stojąco

Postautor: StaryAnoda_NEW » wtorek 22 maja 2018, 12:16

Hej

Używał ktoś z Was takiego biurka? Jak wrażenia? Czy jest dla Was komfortowe pracować przy komputerze na stojąco ?

Awatar użytkownika
piotrek
User
User

Re: Biurko do pracy na stojąco

Postautor: piotrek » wtorek 22 maja 2018, 13:06

Jak byłem w Szwecji to miałem okazję pracować przy takich biurkach. Mają tam też takie wymyślne krzesła że można pracować w pozycji półstojącej, coś jak połączenie rowerowego siodełka z barowym krzesłem i biurowym fotelem obrotowym. Wrażenia z takiej pracy są dobre bo ciągle trzeba się ruszać i nie męczy się kręgosłup. No i co istotne w pracy w teamie można zaprosić kilka osób aby coś pokazać czy zrobić demo, wszyscy wtedy stoją. Dłuższe stanie męczy co powoduje też, że szybciej się kończy daną pracę, żeby móc odpocząć :)
Stanowisko wbrew pozorom musi być dobrze wyposażone - blat regulowany z siłownikiem elektrycznym, regulowana lampka nad biurkiem, ewentualnie regulowane krzesło.

Wróć do „Hyde Park”