Bawił się ktoś z Was tego typu sprzętem?
http://www.jyetech.com/Products/LcdScope/e138.php
Czy oprócz walorów edukacyjnych ma to jakieś zastosowanie? Na Ali kosztuje 25$ i zastanawiam się czy nie zamówić dla zabawy. Wiadomo, że do prawdziwego oscyloskopu nie ma porównania ale jak za niecałe 100zł to można by zaryzykować.
Mini oscyloskop DSO138
- Antystatyczny
- Geek

Re: Mini oscyloskop DSO138
Hmm, jeśli pasmo 200kHz Ci wystarczy...dlaczego nie? przy okazji potrenujesz lutowanie smd...a poza tym całkiem fajna zabawka 
"The true sign of intelligence is not knowledge but imagination" Albert Einstein.
Wiesz to pd ciebie w sumie zależy czy chcesz wydać te 100 zł - naprawdę trudno coś sensownego doradzać w takim przypadku - ma jednak pewna zaletę taka ze oprogramowanie jest open source i można się i tym dodatkowo bawić, Jak zauważyłeś sam do zabawy i nauki tak do pracy nie:
DSO138 was designed as a training oscilloscope kit. It contains only the basical oscilloscope functions with no fancy features. Simplicity in structure and easiness in assembly/operation are among the main targets of the design.
Kupiłem i miałem okazję pierwszy raz lutować SMD. Chyba się udało, bo działa. Coś tam pokazuje. Nie mam normalnego oscyloskopu bo bym potestował jak bardzo przekłamuje. Niestety nie mam z czym porównać.