[Adobe Acrobat Reader DC] Synchronizacja czytanego dokumentu pdf na różnych maszynach
[Adobe Acrobat Reader DC] Synchronizacja czytanego dokumentu pdf na różnych maszynach
Czy da się zrobić tak abym plik pdf (książka) czytany na jednym komputerze mógł na innym otworzyć na ostatnio czytanej stronie? Dla ułatwienia pliki tego typu przechowuje w zsynchronizowanej usłudze OneDrive.
Re: [Adobe Acrobat Reader DC] Synchronizacja czytanego dokumentu pdf na różnych maszynach
Taka ostatnio moja tradycja, że sam sobie odpowiadam 
Acrobat DC ma w sobie takie narzędzie, wystarczy z poziomu strony głównej tego programu dodać konto OneDrive (czy dropbox) na każdym z używanych komputerów i już jest to o co mi chodziło - teraz czytany dokument pdf na jednym kompie, otwierany na drugim jest z zachowaniem przejścia do ostatnio czytanej strony. Dzięki Wojtek za podpowiedź.
Acrobat DC ma w sobie takie narzędzie, wystarczy z poziomu strony głównej tego programu dodać konto OneDrive (czy dropbox) na każdym z używanych komputerów i już jest to o co mi chodziło - teraz czytany dokument pdf na jednym kompie, otwierany na drugim jest z zachowaniem przejścia do ostatnio czytanej strony. Dzięki Wojtek za podpowiedź.
Re: [Adobe Acrobat Reader DC] Synchronizacja czytanego dokumentu pdf na różnych maszynach
E lipa nie działa to jednak, albo mi się wydawało że działa - teraz juz nie działa.
- acid3
- User

- Kontaktowanie:
Próbowałem sprawdzić to na dokumencie przechowywanym w Document Cloud (Adobowa chmura) i udało mi się osiągnąć coś takiego ale tylko jeśli na PC otwierałem dokument przez WWW w cloud.adobe.com (czy jakoś tak, tak czy inaczej po zalogowaniu jakoś tam się można dostać) i następnie, po zamknięciu tego dokumentu otwierałem go na tablecie z Adobe Readerem, oczywiście po zalogowaniu i wybraniu dokumentu z chmurką, z Document Cloud, otwierał mi się na stronie na której był zamykany na PC/WWW.
Coś nie umiem zrobić jak piszesz.
Nakombinowałem się jak koń pod górkę i wychodzi mi na to, że się nie da albo kompletnie nie potrafię na właściwą ścieżkę wejść.
No wreszcie działa ale tak jak w końcu dogadałem się z acid3, to musi być acrobat reader XI z aktualizacjami, a nie Acrobat reader DC. Potem się tylko zapisuje czytany plik w adobe.com (po zalogowaniu do konta adobe) i już na innych maszynach (po powtórzeniu zalogowania) wczytuje się plik z "chmurką".
Alternatywą może być też "Book Bazar" ale tu lepiej to działa z kolei na epub i mobi - tak czy tak problem dla mnie rozwiązany. Dzięki acid3 za pomoc
Alternatywą może być też "Book Bazar" ale tu lepiej to działa z kolei na epub i mobi - tak czy tak problem dla mnie rozwiązany. Dzięki acid3 za pomoc
- acid3
- User

- Kontaktowanie:
Nie ma problemu ...
cieszę się że w końcu ruszyło.
Wróć do „Sprzęt, sterowniki, oprogramowanie”