Jaką ładowarkę AAA/AA wybrać?

Pomysły na aranżację swojego warsztatu, laboratorium
Awatar użytkownika
matty24
User
User

Jaką ładowarkę AAA/AA wybrać?

Postautor: matty24 » czwartek 04 sie 2016, 18:02

Hej.
Jaką ładowarkę do akumulatorków AAA/AA polecacie kupić? Interesują mnie takie rzeczy jak:
-automatyczne wyłączanie po naładowaniu
-możliwość ładowania dowolnej ilości akumulatorków o różnych parametrach
-cena do 100zł
-nowa z gwarancją
Wygooglałem EverActive NC-1000 i spełnia moje wymagania, ale może Wy doradzicie coś innego, lepszego. Ewentualnie jak ktoś ma tego EverActiva to niech się podzieli opinią.

Awatar użytkownika
squeez
User
User

Re: Jaką ładowarkę AAA/AA wybrać?

Postautor: squeez » czwartek 04 sie 2016, 22:41

Kiedyś kupiłem BC700 bardzo fajna ma opcje "reanimacji" czyli wykonuje cykle ładowania/rozładowania co odświeża aku. z efektem "pamięci". Dodatkowo można ustalać prąd ładowania dla każdego aku oddzielnie i jeszcze kilka bajerów.

baltrade

Postautor: baltrade » poniedziałek 08 sie 2016, 09:23

Witamy serdecznie wszystkich użytkowników forum microgeek.eu! :)

everActive NC-1000 Plus spełni wymagania, które przedstawił autor tego tematu. Po naładowaniu wszystkich ogniw ładowanie jest zakończone, zatem nie ma obawy, że ogniwo zostanie przeładowane - procesem ładowania steruje procesor.

NC-1000 Plus pozwala na naładowanie od 1-4 szt. akumulatorków w rozmiarze R6 AA i R03 AAA o różnej pojemności i różnych producentów z racji posiadania niezależnych komór ładowania - akumulatorki ładowane są niezależnie od siebie.
Dodatkowo posiada testy ładowania, rozładowania, test pojemności i funkcję odświeżania. Jest sporo nowocześniejsza od ładowarek BC-1000 oraz BC-700 z racji zastosowanego napięcia wejściowego 12V (dzięki czemu można podłączyć taką ładowarkę do zapalniczki samochodowej) oraz możliwości ustawienia parametrów ładowania niezależnie dla każdego ogniwa - w BC-1000 było to ograniczone do parametrów dla pierwszego zainstalowanego ogniwa).

Do ładowarki możemy polecić akumulatorki eneloop oraz everActive. Akumulatorki everActive wg naszych ostatnich testów osiągnęły od 11% do 23% większą pojemność od zadeklarowanej minimalnej pojemności.

Pozdrawiamy serdecznie,
Baltrade - hurt.com.pl

Awatar użytkownika
matty24
User
User

Postautor: matty24 » poniedziałek 08 sie 2016, 12:20

Dzięki wszystkim za porady. Zdecydowałem się na EverActive NC-1000 w komplecie z akumulatorkami tej firmy. Jeszcze nie miałem z nimi do czynienia więc warto przetestować.

Wróć do „Mój warsztat domowy”