[Linux] instalacja karty TV
Regulamin forum
Aby łatwiej poruszać się w zagadnieniach to prosimy aby w temacie, na samym początku, w nawiasach prostokątnych umieszczać hasło wiodące dla opisywanego problemu np. [Debian], [System embedded], [Linux Mint] itp.
Aby łatwiej poruszać się w zagadnieniach to prosimy aby w temacie, na samym początku, w nawiasach prostokątnych umieszczać hasło wiodące dla opisywanego problemu np. [Debian], [System embedded], [Linux Mint] itp.
[Linux] instalacja karty TV
Mam karte TV typu AverMedia Volar HD (usb) oczywiście pod windowsem spokojnie działa. Tu widze pod linuxem że pod odtwarzaczem VLC tez jakoś pewnie by się dało podmontować tym bardziej ze system widzi karte (zrzut z terminala w załaczniku) ale taki mądrala nie jestem zeby wymysleć jak to zrobić. Jakieś sugestie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: [Linux] instalacja karty TV
Spróbuj programem Cheese kamerkę odpalić.
Poczytaj na temat V4L Video4Linux.
Poczytaj na temat V4L Video4Linux.
Gott weiß ich will kein Engel sein.
Kamerki nie mam
reszte zaraz bede czytał
Według tej listy jest unsupported: http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/D ... vices/Full
no to pozamiatane
Nie koniecznie, możesz sam napisać sterownik.
ale śmieszne ...
Jednak sterowniki jakieś do tej karty są al podczas instalacji wywala mi błędy związane też z dvb_frontend.h - szczegóły w pliku .log z instalacji. Może komuś chciałoby się to przetrawić?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.