Ktoś potrafi zidentyfikować ten układ?
Ktoś potrafi zidentyfikować ten układ?
Witam,
Czy jest ktoś w stanie zidentyfikować choćby firmę procka na tej płytce sterownika rgb? Układ nie ma nic na sobie napisanego :/
Czy jest ktoś w stanie zidentyfikować choćby firmę procka na tej płytce sterownika rgb? Układ nie ma nic na sobie napisanego :/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Antystatyczny
- Geek

Re: Ktoś potrafi zidentyfikować ten układ?
Na moje oko jest to procek w stylu PIC12(F lub C)508 lub podobny.
"The true sign of intelligence is not knowledge but imagination" Albert Einstein.
A wiesz może czy jest jakaś atmega/attiny z identycznymi wyprowadzeniami ? Chciałbym sobie poprawić program pod ten sterownik bo ten ma coś problemy z odbieraniem danych z pilota IR
- Antystatyczny
- Geek

Z tych ATtiny, które znam, żadna nie ma nawet zasilania na tych samych pinach. Możesz program w picu poprawić...
"The true sign of intelligence is not knowledge but imagination" Albert Einstein.
Nie mam programatora :/
Wysłane z mojego MI NOTE Pro przy użyciu Tapatalka
- Antystatyczny
- Geek

Można zrobić niewielkim nakładem pracy... Zerknij u nas do działu o PICach, Tam znajdziesz schematy prostych programatorów służących do zbudowania np. PICKIT 2. A PICKITem to już sporo procków zaprogramujesz.. i to w wygodny sposób! 
Jest tam schemat ale dla portu RS232 lub LPT lecz ja ich nie mam :/
- Nefarious19
- Newb

Klona PICkita można kupić za grosze. Programuje się fajnie. Dla mnie to jakić PICek 12F tam siedzi.
Plany na przyszłość: C, C++, C#
- Antystatyczny
- Geek

Mhm, dokładnie takie same przypuszczenia wyraziłem w drugim poście. Tak się zastanawiam... Jeśli nie jest to jakiś szczególnie skomplikowany sterownik, to można przecież cały sofcik napisac od nowa... Wtedy ma się źródła i możliwość dowolnych zmian. Z drugiej strony są to na tyle małe procki, że można się pokusić o zmiany programu wprost w asm
Program i tak muszę od nowa napisać bo raczej nie znajdę go w necie ale nie wiem czy sobie poradze :/ z PICami nie miałem jeszcze do czynienia
- Antystatyczny
- Geek

W razie czego pytaj. mam już trochę doświadczenia z tą rodziną układów
Re: RE: Re: Ktoś potrafi zidentyfikować ten układ?
Nefarious19 pisze:Klona PICkita można kupić za grosze. Programuje się fajnie. Dla mnie to jakić PICek 12F tam siedzi.
Czyli za ile ? Bo z tego co widzę to kosztuje on ok.80zł. Dla mnie to sporo :/
- Nefarious19
- Newb

na aliexpress za 10 dolców z przesyłką czyli jakieś 4 dyszki
Plany na przyszłość: C, C++, C#
Ja mam jeden z tych
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=pi ... 0&_sacat=0
i on doskonale sobie daje rade w programowaniu PICów
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=pi ... 0&_sacat=0
i on doskonale sobie daje rade w programowaniu PICów
Life is to short to eject USB safely
- Antystatyczny
- Geek

Ciekawa alternatywa, ale przy okazji napisz, czy współpracuje z oprogramowaniem MPlab X,a jeśli nie, to z jakim współpracuje.
W jednej z tych aukcji jest link do programu PROGISP i używałem tego. Nie bawiłem się MPlab X.
PROGISP i to urządzenie potrafią w połączeniu ze soba programować też Megi. PROGISP współpracuje także z chińskimi wersjami USBAsp zwanymi USBIsp na ebayu.
http://www.electrodragon.com/w/ProgISP
PROGISP i to urządzenie potrafią w połączeniu ze soba programować też Megi. PROGISP współpracuje także z chińskimi wersjami USBAsp zwanymi USBIsp na ebayu.
http://www.electrodragon.com/w/ProgISP
Life is to short to eject USB safely
Wróć do „Inne mikroklocki, również peryferyjne”