[Adobe Acrobat Reader DC] Synchronizacja czytanego dokumentu pdf na różnych maszynach

Wszystko o naszych urządzeniach: PC, laptopy, jednopłytkowce, itp - problemy ze sprzętem , aplikacjami itd.
SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

[Adobe Acrobat Reader DC] Synchronizacja czytanego dokumentu pdf na różnych maszynach

Postautor: SuperGość » sobota 08 paź 2016, 12:44

Czy da się zrobić tak abym plik pdf (książka) czytany na jednym komputerze mógł na innym otworzyć na ostatnio czytanej stronie? Dla ułatwienia pliki tego typu przechowuje w zsynchronizowanej usłudze OneDrive.

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Re: [Adobe Acrobat Reader DC] Synchronizacja czytanego dokumentu pdf na różnych maszynach

Postautor: SuperGość » sobota 08 paź 2016, 14:29

Taka ostatnio moja tradycja, że sam sobie odpowiadam :D
Acrobat DC ma w sobie takie narzędzie, wystarczy z poziomu strony głównej tego programu dodać konto OneDrive (czy dropbox) na każdym z używanych komputerów i już jest to o co mi chodziło - teraz czytany dokument pdf na jednym kompie, otwierany na drugim jest z zachowaniem przejścia do ostatnio czytanej strony. Dzięki Wojtek za podpowiedź.

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Re: [Adobe Acrobat Reader DC] Synchronizacja czytanego dokumentu pdf na różnych maszynach

Postautor: SuperGość » poniedziałek 10 paź 2016, 19:39

E lipa nie działa to jednak, albo mi się wydawało że działa - teraz juz nie działa.

Awatar użytkownika
acid3
User
User
Kontaktowanie:

Postautor: acid3 » poniedziałek 10 paź 2016, 21:13

Próbowałem sprawdzić to na dokumencie przechowywanym w Document Cloud (Adobowa chmura) i udało mi się osiągnąć coś takiego ale tylko jeśli na PC otwierałem dokument przez WWW w cloud.adobe.com (czy jakoś tak, tak czy inaczej po zalogowaniu jakoś tam się można dostać) i następnie, po zamknięciu tego dokumentu otwierałem go na tablecie z Adobe Readerem, oczywiście po zalogowaniu i wybraniu dokumentu z chmurką, z Document Cloud, otwierał mi się na stronie na której był zamykany na PC/WWW.

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » poniedziałek 10 paź 2016, 22:55

Coś nie umiem zrobić jak piszesz.

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » wtorek 11 paź 2016, 09:22

Nakombinowałem się jak koń pod górkę i wychodzi mi na to, że się nie da albo kompletnie nie potrafię na właściwą ścieżkę wejść.

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » wtorek 11 paź 2016, 21:43

No wreszcie działa ale tak jak w końcu dogadałem się z acid3, to musi być acrobat reader XI z aktualizacjami, a nie Acrobat reader DC. Potem się tylko zapisuje czytany plik w adobe.com (po zalogowaniu do konta adobe) i już na innych maszynach (po powtórzeniu zalogowania) wczytuje się plik z "chmurką".
Alternatywą może być też "Book Bazar" ale tu lepiej to działa z kolei na epub i mobi - tak czy tak problem dla mnie rozwiązany. Dzięki acid3 za pomoc :)

Awatar użytkownika
acid3
User
User
Kontaktowanie:

Postautor: acid3 » środa 12 paź 2016, 06:00

Nie ma problemu ... :D cieszę się że w końcu ruszyło.

Wróć do „Sprzęt, sterowniki, oprogramowanie”