ma być to (czyli LEDy) zamontowane nad i pod lustrem bezpośrednio nie są widoczne bo tafla lustra jest wyższa od góry i dołu od płyty montażowej WEDI po 2cm. W tej przestrzeni mają być przyklejone paski u góry i dołu, jak widać na rysunkach
Dostarczono mi z całym towarem również taśme (5m) i zasilacz jak na fotce poniżej, zarówno taśma jak i zasilacz nie są zakończone żadnymi złaczami):
Oczywiście projektant nie podał szczegółów montażu zasilacza itp bo w sumie po co
Teraz moje pytania bom nigdy nie montował takich taśm:
1. po pierwsze rozumiem, że gdzieś na taśmie są miejsca że bezboleśnie można to podzielić na dwa odcinki, przyklejam u góry i u dołu i teraz pytanie a jak to cholerstwo z powrotem połączyć? Bo przewody z zasilaniem mam na jednym końcu i to podłącze do zasilacza ale oba odcinki taśmy?
2. Jak bezpieczni zamontować taki zasilacz raz aby nie był widoczny, dwa aby nie odpadł (ta płyta wedi to nie przekonuje mnie do montażu zasilacza który ciut waży), trzy aby nie były widoczne kabelki (sieć to nie problem pod kaflami się pociągnie we właściwe miejsce)
3. I teraz włączanie tego wszystkiego czego oczywiście tzw projektant też nie przewidział, są jakieś dotykowe włączniki do ledów, co znawcy polecają tak abym mógł bezproblemowo podłączyć do posiadanego zasilacza i ledów (przypominam nie mam tam żadnych złączek)
Będę zobowiązany za sugestie .
... a może wyłacznik dotykowy tego typu https://oswietleniemeblowe.pl/pl/p/Wyla ... ra-12V/116 zamontowany w tej płycie wedi, przewody poprowadzone pod kaflami w dół pod blat gdzie przymocowałbym zasilacz i podłaczył ten przełacznik? - musiałby tylko szklarz wymierzyć precyzyjnie i wypiaskować okrągły punkt nad sensorem, hmmm..