Zajawka YUP :)

Wszystko o naszych urządzeniach: PC, laptopy, jednopłytkowce, itp - problemy ze sprzętem , aplikacjami itd.
Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Zajawka YUP :)

Postautor: RafPe » czwartek 14 kwie 2016, 22:56

Hey Hey wszystkim ,

Cicho bylo z mojej strony ale to dlatego , ze staram sie ogarnac wszystkie niedokonczone projekty. Co niektorzy beda wiedziec ale juz teraz moge zdradzic , ze trwaja ostre prace nad dokonczeniem bardzo wg mnie przynajmniej ... pozytycznego narzedzia :) .... YUP czyli Youtube Universal Player nadchodzi wielkimi krokami z moca odtwarzania offline i online waszych ulubionych kanalow na Youtube :) i domyslnie ze wsparciem dla Dropbox'a :)

Co sprawia , ze jest uzyteczny ... ano cos takiego , ze bardzo latwo mozna bedzie robic swoje zakladeczki do specyficznych momentow video poradnika.

Wersja baaaaaardzoooooo alpha wyglada dosc znajomo ale jest mozecie mi wierrzyc na slowo :) ze koncowa mam nadzieje bedzie powalac na kolana :)

YupAlpha.PNG

Mam nadzieje , ze juz niedlugo bede mogl Was zaprosic do testowania :)

Pozdrawiam
Raf
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Re: Zajawka YUP :)

Postautor: SuperGość » piątek 15 kwie 2016, 06:28

O super informacja.

Awatar użytkownika
danielos
Newb
Newb
Kontaktowanie:

Postautor: danielos » piątek 15 kwie 2016, 10:43

Ciekawy program.

A będzie z wrzuty, chomika i innych serwisów też odtwarzał pliki wideo?

W jakim programie/języku piszesz ten program?
Można wszystko osiągnąć, wystarczy chcieć.

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » piątek 15 kwie 2016, 15:30

Hey Danielos. .. jak sama nazwa wskazuje będę się zajmował tylko online YouTube na początku. Ale program napisany jest na podstawie interfejsów wiec łatwo będzie pewnie dodać taka funkcjonalność

Cały program napisany jest w c#

Sent from my GT-I9506 using Tapatalk

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » poniedziałek 18 kwie 2016, 07:09

RafPe pisze:Co sprawia , ze jest uzyteczny ... ano cos takiego , ze bardzo latwo mozna bedzie robic swoje zakladeczki do specyficznych momentow video poradnika.

Czy bedzie cos moze takiego, że wybrane subskrypcje jakie mam, bedzie sobie sam w spisie aktualizował? np mam kilka tematycznych kanałów które subskrybuje i oczywiście moge wejść na YT i tam to mam aktualne ale miło by było jakby w tym programie wchodząc mam swoje subskrypcje, rozwijam wybrana i mam wszystkie aktualne od najnowszej np. :)

Awatar użytkownika
matty24
User
User

Postautor: matty24 » poniedziałek 18 kwie 2016, 17:41

Zapowiada się interesująco. Na koncie DB będą przechowywane ustawienia żeby na kilku maszynach mieć tę samą konfigurację/listę? Na jakiej zasadzie będzie działaś oglądanie offline? Będzie pobierane całe video na dysk i odtwarzane?

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » poniedziałek 18 kwie 2016, 18:53

wojtek pisze:
RafPe pisze:Co sprawia , ze jest uzyteczny ... ano cos takiego , ze bardzo latwo mozna bedzie robic swoje zakladeczki do specyficznych momentow video poradnika.

Czy bedzie cos moze takiego, że wybrane subskrypcje jakie mam, bedzie sobie sam w spisie aktualizował? np mam kilka tematycznych kanałów które subskrybuje i oczywiście moge wejść na YT i tam to mam aktualne ale miło by było jakby w tym programie wchodząc mam swoje subskrypcje, rozwijam wybrana i mam wszystkie aktualne od najnowszej np. :)

Jesli dodasz swoje kanaly do programu to wstepnie bedzie opcja synchronizacji ale w docelowym programie bedzie juz "dashboard" w ktorym beda pokazywane najnowsze dodane od ustalonego czasu ( badz nie obejrzane )

matty24 pisze:Zapowiada się interesująco. Na koncie DB będą przechowywane ustawienia żeby na kilku maszynach mieć tę samą konfigurację/listę? Na jakiej zasadzie będzie działaś oglądanie offline? Będzie pobierane całe video na dysk i odtwarzane?

Ustawienia programu bedzie mozna przechowywac w dowolnie wybranej przez siebie lokacji :) tak samo dane dotyczace kanalow/ulubionych

Jeszcze nie doszedlem do odtwarzania offline ale pomysl jest taki ze filmiki beda na dysku

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » poniedziałek 18 kwie 2016, 19:25

Jeszcze nie doszedlem do odtwarzania offline ale pomysl jest taki ze filmiki beda na dysku
i to jest bardzo dobry pomysł

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » środa 01 cze 2016, 06:46

I jak tam z programem - bo "konkurencyjny" już powstał i nie wiem czy będziesz kończył ten soft , widzę że nawet pełna wersja w sprzedaży jest :)

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » czwartek 02 cze 2016, 21:02

Hey :) fajnie ze pytasz - prace trwają pełna gębą :) i jak dobrze pójdzie to na weekend będę miał dla chętnych wersje alpha do testowania :)

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » czwartek 02 cze 2016, 22:55

Fajnie :) to podeślij mi jeszcze na PW swojego maila to wyślę CI co mam już teraz :) będziesz mieć szansę wypowiedzieć się w zakresie UI oraz innych pomysłów :)

Awatar użytkownika
matty24
User
User

Postautor: matty24 » piątek 03 cze 2016, 06:34

Też chętnie potestuję alfę jeśli można. Na PW wysłałem adres email.

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » piątek 03 cze 2016, 12:38

Ok - Wiec info poszlo w mailu. Na chwile obecna to bedzie bardziej ksztaltowanie UI - bo wszystko inne techniczne jest gotowe - tylko trzeba to teraz zgrabnie to polaczyc :)

Awatar użytkownika
WoodPaker
User
User
Kontaktowanie:

Postautor: WoodPaker » piątek 10 cze 2016, 02:24

Ja się chętnie też pobawię :)
Life is to short to eject USB safely

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » sobota 11 cze 2016, 16:51

No powinno być już wczoraj nowa wersja Ale dopiero teraz siadam do kompa - wiec przez weekend się odezwę. Podeślij swojego maila na pw

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » poniedziałek 13 cze 2016, 13:36

trzeba Cie zdopingować, bo kurcze konkurencyjna wersja programu muszę przyznać jest niezła

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » czwartek 16 cze 2016, 08:30

Hahahaa dobry doping Wojtek :) dzisiaj będzie pewnie już używalna wersja ale bez dodawania ulubionych :) bo szykuje się coś większego niż tylko standalone program

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » czwartek 16 cze 2016, 09:42

No to czekam z niecierpliwością bo mam trochę materiałów i póki co przechowuje i kataloguje na konkurencyjnej wersji ;) - wersji do testowania mimo pw i podania email nie wysłałeś wiec nie miałem okazji potestować.

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » piątek 17 cze 2016, 20:55

wojtek pisze:No to czekam z niecierpliwością bo mam trochę materiałów i póki co przechowuje i kataloguje na konkurencyjnej wersji ;) - wersji do testowania mimo pw i podania email nie wysłałeś wiec nie miałem okazji potestować.

To az jestem zaskoczony - bo wydawalo mi sie ze maila wyslalem juz do wszystkich zainteresowanych. Moze powinien mnie zainteresowac brak jakichkolwiek reakcji.

Wiec bez zbednych ceregieli - oto protoplasta :) uniwersalnej aplikacji do naszego ulubionego youtube'a :) Co chcialbym jednak podkreslic - na dzis dzien nie ma jeszcze poprawnego dodawania ulubionych bo pracuje nad dopracowaniem obecnych juz komponentow UI i tego aby uczynic je jak najlepszymi dla uzytkownikow.

Nie zamieszczam takze instrukcji - jako ze dzieki temu bedzie mi latwiej sie zorientowac czy duzo nalezy zmienic :)

https://github.com/RafPe/YUP/releases/download/v0.1-alpha/v0.1-alpha.zip

Do uruchomienia potrzebna jest jedna z nowsiejszych wersji .Net a mianowicie 4.6.1

Bierzcie i dawajcie znac co myslicie :)

Awatar użytkownika
WoodPaker
User
User
Kontaktowanie:

Postautor: WoodPaker » sobota 18 cze 2016, 00:41

OH yeah... Nie dostałem maila. Czekałe z zapartym... Nie dostałem :P
Ale dziękuje, przetestuje dzisiaj :D
Life is to short to eject USB safely

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » sobota 18 cze 2016, 05:55

Uruchamia sie przez Yup.APP.exe? U mnie ani dychnie a wydaje mi się ze mam najnowszego frameworka.

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » sobota 18 cze 2016, 08:52

wojtek pisze:Uruchamia sie przez Yup.APP.exe? U mnie ani dychnie a wydaje mi się ze mam najnowszego frameworka.

To sprawdz prosze czy masz. Tutaj jest bezposredni link https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=49981

A i powiedz mi czy masz zainstalowany Google Chrome ?

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » sobota 18 cze 2016, 08:58

mam: .NET FW 4.6.2 (CLR:4.0)

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » sobota 18 cze 2016, 09:15

Hmmm no to jesteś pierwsza.osoba której się nie uruchamia aplikacja :/ uruchom jako administrator ? Uruchom w trybie kompatybilności ? Spróbuj jednej z tych opcji prosze

* aha - tak looknalem z ciekawosci i moj system ma maxymalnie 4.6.1 jako , ze 4.6.2 jest preview jeszcze ?

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » sobota 18 cze 2016, 12:25

Ok - to fajnie , ze wkleiles wyjatki bo daje mi to cos do myslenia :) Ogolnie to jest moment w ktorym aplikacja probuje zaladowac domyslne ustawienia. Zabawnie bo powinna byc w stanie stworzyc folder.

Moglbys w "Dokumentach" stworzyc katalog YUP i zobaczyc czy wyjatek sie zmienil ?

** no i juz widze problemos :)

https://github.com/RafPe/YUP/issues/16
Ostatnio zmieniony sobota 18 cze 2016, 12:31 przez RafPe, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Sprzęt, sterowniki, oprogramowanie”