Witam Koleżanki i Kolegów,
Czy Ktoś z Was konfigurował już pakiet Sigrok pod kątem używania go z oscyloskopami (mi chodzi konkretnie co prawda o Rigol DS1054Z, ale ten pakiet może być także spokojnie używany do innych oscyloskopów (być może do AD2 też - nie wiem, bo nie mam AD2). Na chwilę obecną mogę nadminienić, że pakiet sigrok jest normalnie dostępny w repo debian stable (kiedy to piszę stable=Debian Jessie) i do tego -ponoć- dobrze jest doinstalować PulseWave oraz GtkWave - takie programy, które wizualizują to co sigrok przetworzy z oscyloskopu.
Instalacja Sigrok'a, PulseWave, GtkWave - wszystko okey. Natomiast jeśli chodzi o konfigurację to kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.. Chcę to robić w celu wykorzystania Sigrok'a i np. GtkWave jako zestawu do analizy stanów logicznych (dane) pobieranych z oscyloskopu.
Czy Ktoś już z Was coś takiego robił i może wie jak to skonfigurować?
Pozdrawiam! j23 Jarek
[Linux Debian] Pakiet sigrok i oscyloskop Rigol DS1054Z - jak to skonfigurować?
Regulamin forum
Aby łatwiej poruszać się w zagadnieniach to prosimy aby w temacie, na samym początku, w nawiasach prostokątnych umieszczać hasło wiodące dla opisywanego problemu np. [Debian], [System embedded], [Linux Mint] itp.
Aby łatwiej poruszać się w zagadnieniach to prosimy aby w temacie, na samym początku, w nawiasach prostokątnych umieszczać hasło wiodące dla opisywanego problemu np. [Debian], [System embedded], [Linux Mint] itp.
[Linux Debian] Pakiet sigrok i oscyloskop Rigol DS1054Z - jak to skonfigurować?
Ostatnio zmieniony środa 08 mar 2017, 16:52 przez j23, łącznie zmieniany 2 razy.
Internet łączy ludzi, którzy dzielą się swoimi zainteresowaniami, pomysłami i potrzebami, bez względu na geograficzne (przeciwności).
BOB TAYLOR, PARC
BOB TAYLOR, PARC