HUB USB poszukiwany

Wszystko o naszych urządzeniach: PC, laptopy, jednopłytkowce, itp - problemy ze sprzętem , aplikacjami itd.
Awatar użytkownika
wojtek
Geek
Geek
Posty: 1937
Rejestracja: piątek 04 wrz 2015, 09:03
Lokalizacja: JO90JK

Re: HUB USB poszukiwany

Postautor: wojtek » piątek 01 gru 2017, 21:33

73 Wojtek

Awatar użytkownika
dambo
Expert
Expert
Posty: 601
Rejestracja: czwartek 17 mar 2016, 17:12

Re: HUB USB poszukiwany

Postautor: dambo » piątek 01 gru 2017, 21:53

też od tej firmy, ale 2.0 i 7 portów:
http://allegro.pl/hub-usb-2-0-renkforce ... 23903.html

Na fotkach widać też ze są one domyślnie przeznaczone do montowania na szynie - jako ciekawostka, bo równie dobrze mozna do biurka przykręcić. Grzegorz ma też Huba z tej firmy z tego co pamietam

Nawet tu masz 3.0, 7 portów i przełączniki na każdym porcie, uzywany, licytacja:

http://allegro.pl/hub-usb-3-0-renkforce ... 67526.html

Scaliłem - anty
Zapraszam na mojego pseudobloga z projektami itp: http://projektydmb.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Grzegorz...
User
User
Posty: 366
Rejestracja: piątek 09 paź 2015, 18:57

Re: HUB USB poszukiwany

Postautor: Grzegorz... » piątek 01 gru 2017, 21:59

Poczułem się w obowiązku dodać coś do tego tematu.
Ja mam taki: viewtopic.php?f=42&t=138&start=25#p6007" target="_blank
Użytkuję go sporo czasu i jestem super zadowolony.
Fakt, że ma jeden wyłącznik zasilania mi nie przeszkadza, ale też wolałbym indywidualne odłączanie.
Dodatkowe gniazda zasilania też się czasem przydają.
I teraz pytanie do propozycji powyżej - czy one mają dołączony zasilacz :?:
Mój ma dość solidny zasilacz pozwalający dostarczyć prąd do wszystkich dołączonych urządzeń.

Awatar użytkownika
Grzegorz...
User
User
Posty: 366
Rejestracja: piątek 09 paź 2015, 18:57

Re: HUB USB poszukiwany

Postautor: Grzegorz... » piątek 01 gru 2017, 22:00

dambo pisze:Nawet tu masz 3.0, 7 portów i przełączniki na każdym porcie, uzywany, licytacja:

http://allegro.pl/hub-usb-3-0-renkforce ... 67526.html

Scaliłem - anty


Też go wylookałem, ciekawe do jakiej ceny się licytacja zapędzi ;)

Awatar użytkownika
Grzegorz...
User
User
Posty: 366
Rejestracja: piątek 09 paź 2015, 18:57

Re: HUB USB poszukiwany

Postautor: Grzegorz... » piątek 01 gru 2017, 22:44

rezasurmar pisze:
Grzegorz... pisze:
dambo pisze:Nawet tu masz 3.0, 7 portów i przełączniki na każdym porcie, uzywany, licytacja:

http://allegro.pl/hub-usb-3-0-renkforce ... 67526.html

Scaliłem - anty


Też go wylookałem, ciekawe do jakiej ceny się licytacja zapędzi ;)


Zauważyłem dopiero teraz ;), a już kupiłem ten 4 portowy... przy okazji zdalnie sterowane gniazdko, trudno. Nie żałuje, zakupu.


Nie ma czego żałować jak dokładniej przeczytasz opis :D

Awatar użytkownika
Grzegorz...
User
User
Posty: 366
Rejestracja: piątek 09 paź 2015, 18:57

Re: HUB USB poszukiwany

Postautor: Grzegorz... » piątek 01 gru 2017, 22:58

Akurat na tej aukcji dość dobrze wytłuszczone, ale czasami tak ukryją, a potem się kłóć :lol:

Awatar użytkownika
inż.wielki
User
User
Posty: 254
Rejestracja: niedziela 20 gru 2015, 23:11

Re: HUB USB poszukiwany

Postautor: inż.wielki » piątek 08 gru 2017, 00:19

Grzegorz... pisze:
rezasurmar pisze:
Grzegorz... pisze:
Też go wylookałem, ciekawe do jakiej ceny się licytacja zapędzi ;)


Zauważyłem dopiero teraz ;), a już kupiłem ten 4 portowy... przy okazji zdalnie sterowane gniazdko, trudno. Nie żałuje, zakupu.


Nie ma czego żałować jak dokładniej przeczytasz opis :D


No ja właśnie nie przeczytałem, kupiłem, ale naprawiłem. Usterka była banalna, w ciągu 30 minut pozbyłem się jej. Z racji tego że sprzęt jest generalnie do instalacji pod biurkiem, porty zostały obrócone, ktoś w sklepie musiał go testować albo używać na biurku no i się zapomniał. Wszystkie porty miały płytki z połączeniami przesunięte w taki sposób, że wkładając wtyk USB robiło się zwarcie. Wystarczyło odgiąć płyteczki do swojego naturalnego położenia i wszystko bangla :) Dzięki czat! :D

Awatar użytkownika
Grzegorz...
User
User
Posty: 366
Rejestracja: piątek 09 paź 2015, 18:57

Re: HUB USB poszukiwany

Postautor: Grzegorz... » piątek 08 gru 2017, 22:53

inż.wielki pisze:Wszystkie porty miały płytki z połączeniami przesunięte w taki sposób, że wkładając wtyk USB robiło się zwarcie. Wystarczyło odgiąć płyteczki do swojego naturalnego położenia i wszystko bangla :) Dzięki czat! :D


No to gratulacje, bo kupiłeś za bezcen HUBa wartego sporo kaski, a i naprawdę kawał porządnego sprzętu, że nic nie popękało :D


Wróć do „Sprzęt, sterowniki, oprogramowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość