Zajawka YUP :)

Wszystko o naszych urządzeniach: PC, laptopy, jednopłytkowce, itp - problemy ze sprzętem , aplikacjami itd.
Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Re: Zajawka YUP :)

Postautor: RafPe » sobota 18 cze 2016, 12:33

rezasurmar pisze:Uruchomił się :D, po utworzeniu folderu YUP w Dokumentach

A w głównych oknie Dashboard, chciał bym mieć liste swoich kanałów ;), coś jak grupowanie w FF czy chrome.

JAsne - prosze wrzuc feature request pod tym linkiem https://github.com/RafPe/YUP/issues/17 i daj "lapke w gore" bo wlasne w ten sposob chcialbym stworyc cos czego ludzie oczekuja :)

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » sobota 18 cze 2016, 12:36

rezasurmar pisze:Uruchomił się :D, po utworzeniu folderu YUP w Dokumentach

A w głównych oknie Dashboard, chciał bym mieć liste swoich kanałów ;), coś jak grupowanie w FF czy chrome.

Musialbys troche okreslic groupowanie kanalow :) bo cos w rodzaju tego juz jest w "Channels"

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » sobota 18 cze 2016, 12:49

Fajnie - to bede rzezbic dalej :)

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » sobota 18 cze 2016, 13:48

a prawami admina nie działa, po prostu nic się nie dzieje, wersje frameworka sprawdziłem programem netver, mam system win10 pro 64 bit

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » sobota 18 cze 2016, 14:18

Zobacz prosze czy masz jakies informacje o bledach w Event Viewer ( Dziennik zdarzen ?! po polszemu ) :D

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » sobota 18 cze 2016, 14:37

nic nie znalazłem w dzienniku dotyczącego tej aplikacji

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » sobota 18 cze 2016, 14:42

Nazwa dziennika:Application
Źródło: .NET Runtime
Data: 18.06.2016 13:19:20
Identyfikator zdarzenia:1026
Kategoria zadania:Brak
Poziom: Błędy
Słowa kluczowe:Klasyczny
Użytkownik: Nie dotyczy
Komputer: Wojtek-PC
Opis:
Aplikacja: YUP.App.exe
Wersja architektury: v4.0.30319
Opis: proces został przerwany z powodu nieobsłużonego wyjątku.
Informacje o wyjątku: System.IO.DirectoryNotFoundException
w System.IO.__Error.WinIOError(Int32, System.String)
w System.IO.FileStream.Init(System.String, System.IO.FileMode, System.IO.FileAccess, Int32, Boolean, System.IO.FileShare, Int32, System.IO.FileOptions, SECURITY_ATTRIBUTES, System.String, Boolean, Boolean, Boolean)
w System.IO.FileStream..ctor(System.String, System.IO.FileMode, System.IO.FileAccess, System.IO.FileShare, Int32, System.IO.FileOptions, System.String, Boolean, Boolean, Boolean)
w System.IO.StreamWriter.CreateFile(System.String, Boolean, Boolean)
w System.IO.StreamWriter..ctor(System.String, Boolean, System.Text.Encoding, Int32, Boolean)
w System.IO.File.InternalWriteAllText(System.String, System.String, System.Text.Encoding, Boolean)
w YUP.App.Contracts.YupRepository.SaveRepository()
w YUP.App.Contracts.YupRepository.LoadRepository()
w YUP.App.Contracts.YupRepository..ctor(YUP.App.Services.IYupSettings, YUP.App.Services.IEventBus)
w DynamicClass.lambda_method(System.Runtime.CompilerServices.Closure, System.Object[])
w Autofac.Core.Activators.Reflection.ConstructorParameterBinding.Instantiate()

Informacje o wyjątku: Autofac.Core.DependencyResolutionException
w Autofac.Core.Activators.Reflection.ReflectionActivator.ActivateInstance(Autofac.IComponentContext, System.Collections.Generic.IEnumerable`1<Autofac.Core.Parameter>)
w Autofac.Core.Resolving.InstanceLookup.Activate(System.Collections.Generic.IEnumerable`1<Autofac.Core.Parameter>)
w Autofac.Core.Lifetime.LifetimeScope.GetOrCreateAndShare(System.Guid, System.Func`1<System.Object>)
w Autofac.Core.Resolving.InstanceLookup.Execute()
w Autofac.Core.Resolving.ResolveOperation.GetOrCreateInstance(Autofac.Core.ISharingLifetimeScope, Autofac.Core.IComponentRegistration, System.Collections.Generic.IEnumerable`1<Autofac.Core.Parameter>)
w Autofac.Core.Resolving.ResolveOperation.Execute(Autofac.Core.IComponentRegistration, System.Collections.Generic.IEnumerable`1<Autofac.Core.Parameter>)
w Autofac.ResolutionExtensions.TryResolveService(Autofac.IComponentContext, Autofac.Core.Service, System.Collections.Generic.IEnumerable`1<Autofac.Core.Parameter>, System.Object ByRef)
w Autofac.ResolutionExtensions.ResolveService(Autofac.IComponentContext, Autofac.Core.Service, System.Collections.Generic.IEnumerable`1<Autofac.Core.Parameter>)
w Autofac.ResolutionExtensions.Resolve[[System.__Canon, mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089]](Autofac.IComponentContext, System.Collections.Generic.IEnumerable`1<Autofac.Core.Parameter>)
w YUP.App.ContainerHelper.GetService[[System.__Canon, mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089]](System.String)
w YUP.App.App.OnStartup(System.Windows.StartupEventArgs)
w System.Windows.Application.<.ctor>b__1_0(System.Object)
w System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.InternalRealCall(System.Delegate, System.Object, Int32)
w System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.TryCatchWhen(System.Object, System.Delegate, System.Object, Int32, System.Delegate)
w System.Windows.Threading.DispatcherOperation.InvokeImpl()
w MS.Internal.CulturePreservingExecutionContext.CallbackWrapper(System.Object)
w System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
w System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
w System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object)
w MS.Internal.CulturePreservingExecutionContext.Run(MS.Internal.CulturePreservingExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object)
w System.Windows.Threading.DispatcherOperation.Invoke()
w System.Windows.Threading.Dispatcher.ProcessQueue()
w System.Windows.Threading.Dispatcher.WndProcHook(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr, Boolean ByRef)
w MS.Win32.HwndWrapper.WndProc(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr, Boolean ByRef)
w MS.Win32.HwndSubclass.DispatcherCallbackOperation(System.Object)
w System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.InternalRealCall(System.Delegate, System.Object, Int32)
w System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.TryCatchWhen(System.Object, System.Delegate, System.Object, Int32, System.Delegate)
w System.Windows.Threading.Dispatcher.LegacyInvokeImpl(System.Windows.Threading.DispatcherPriority, System.TimeSpan, System.Delegate, System.Object, Int32)
w MS.Win32.HwndSubclass.SubclassWndProc(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr)
w MS.Win32.UnsafeNativeMethods.DispatchMessage(System.Windows.Interop.MSG ByRef)
w System.Windows.Threading.Dispatcher.PushFrameImpl(System.Windows.Threading.DispatcherFrame)
w System.Windows.Application.RunDispatcher(System.Object)
w System.Windows.Application.RunInternal(System.Windows.Window)
w YUP.App.App.Main()

Kod XML zdarzenia:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name=".NET Runtime" />
<EventID Qualifiers="0">1026</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2016-06-18T11:19:20.246086300Z" />
<EventRecordID>53183</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>Wojtek-PC</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>Aplikacja: YUP.App.exe
Wersja architektury: v4.0.30319
Opis: proces został przerwany z powodu nieobsłużonego wyjątku.
Informacje o wyjątku: System.IO.DirectoryNotFoundException
w System.IO.__Error.WinIOError(Int32, System.String)
w System.IO.FileStream.Init(System.String, System.IO.FileMode, System.IO.FileAccess, Int32, Boolean, System.IO.FileShare, Int32, System.IO.FileOptions, SECURITY_ATTRIBUTES, System.String, Boolean, Boolean, Boolean)
w System.IO.FileStream..ctor(System.String, System.IO.FileMode, System.IO.FileAccess, System.IO.FileShare, Int32, System.IO.FileOptions, System.String, Boolean, Boolean, Boolean)
w System.IO.StreamWriter.CreateFile(System.String, Boolean, Boolean)
w System.IO.StreamWriter..ctor(System.String, Boolean, System.Text.Encoding, Int32, Boolean)
w System.IO.File.InternalWriteAllText(System.String, System.String, System.Text.Encoding, Boolean)
w YUP.App.Contracts.YupRepository.SaveRepository()
w YUP.App.Contracts.YupRepository.LoadRepository()
w YUP.App.Contracts.YupRepository..ctor(YUP.App.Services.IYupSettings, YUP.App.Services.IEventBus)
w DynamicClass.lambda_method(System.Runtime.CompilerServices.Closure, System.Object[])

Informacje o wyjątku: Autofac.Core.DependencyResolutionException
w Autofac.Core.Activators.Reflection.ReflectionActivator.ActivateInstance(Autofac.IComponentContext, System.Collections.Generic.IEnumerable`1&lt;Autofac.Core.Parameter&gt;)
w Autofac.Core.Resolving.InstanceLookup.Activate(System.Collections.Generic.IEnumerable`1&lt;Autofac.Core.Parameter&gt;)
w Autofac.Core.Lifetime.LifetimeScope.GetOrCreateAndShare(System.Guid, System.Func`1&lt;System.Object&gt;)
w Autofac.Core.Resolving.InstanceLookup.Execute()
w Autofac.Core.Resolving.ResolveOperation.GetOrCreateInstance(Autofac.Core.ISharingLifetimeScope, Autofac.Core.IComponentRegistration, System.Collections.Generic.IEnumerable`1&lt;Autofac.Core.Parameter&gt;)
w Autofac.Core.Resolving.ResolveOperation.Execute(Autofac.Core.IComponentRegistration, System.Collections.Generic.IEnumerable`1&lt;Autofac.Core.Parameter&gt;)
w Autofac.ResolutionExtensions.TryResolveService(Autofac.IComponentContext, Autofac.Core.Service, System.Collections.Generic.IEnumerable`1&lt;Autofac.Core.Parameter&gt;, System.Object ByRef)
w Autofac.ResolutionExtensions.ResolveService(Autofac.IComponentContext, Autofac.Core.Service, System.Collections.Generic.IEnumerable`1&lt;Autofac.Core.Parameter&gt;)
w Autofac.ResolutionExtensions.Resolve[[System.__Canon, mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089]](Autofac.IComponentContext, System.Collections.Generic.IEnumerable`1&lt;Autofac.Core.Parameter&gt;)
w YUP.App.ContainerHelper.GetService[[System.__Canon, mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089]](System.String)
w YUP.App.App.OnStartup(System.Windows.StartupEventArgs)
w System.Windows.Application.&lt;.ctor&gt;b__1_0(System.Object)
w System.Windows.Threading.DispatcherOperation.InvokeImpl()
w MS.Internal.CulturePreservingExecutionContext.CallbackWrapper(System.Object)
w System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
w System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
w System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object)
w MS.Internal.CulturePreservingExecutionContext.Run(MS.Internal.CulturePreservingExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object)
w System.Windows.Threading.DispatcherOperation.Invoke()
w System.Windows.Threading.Dispatcher.ProcessQueue()
w System.Windows.Threading.Dispatcher.WndProcHook(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr, Boolean ByRef)
w MS.Win32.HwndWrapper.WndProc(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr, Boolean ByRef)
w MS.Win32.HwndSubclass.DispatcherCallbackOperation(System.Object)
w System.Windows.Threading.Dispatcher.LegacyInvokeImpl(System.Windows.Threading.DispatcherPriority, System.TimeSpan, System.Delegate, System.Object, Int32)
w MS.Win32.HwndSubclass.SubclassWndProc(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr)
w MS.Win32.UnsafeNativeMethods.DispatchMessage(System.Windows.Interop.MSG ByRef)
w System.Windows.Threading.Dispatcher.PushFrameImpl(System.Windows.Threading.DispatcherFrame)
w System.Windows.Application.RunDispatcher(System.Object)
w System.Windows.Application.RunInternal(System.Windows.Window)
w YUP.App.App.Main()

</Data>
</EventData>
</Event>

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » sobota 18 cze 2016, 15:53

@Wojtek : Chyba jestes ofiara tego problemu co @reza wczesniej :) ( https://github.com/RafPe/YUP/issues/16 )

Zobacz czy jak dodasz folder YUP do "Dokumentow" w windows to sie uruchomi ... kolejna odslona alphy bedzie miala to juz rozwiazane :D

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » sobota 18 cze 2016, 17:42

No teraz coś się uruchamia

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » niedziela 19 cze 2016, 12:57

Dobru panowie :) To teraz prosze o uwagi w kwesti :

+ Zmieniamy UI ? Nawigacja np z boku i tam 4 guziki do nawigacji ?
+ Jakie opcje powinny byc w ustawieniach ?
+ Jak powinno dzialac szukanie wg Was ?
+ Czy szukanie powinno byc globalne ? Tzn wszystkie kanaly / video / ulubione / tagi / kategorie ? Czy moze sami wybieramy ?

Otwarty na zmiany w tym tygodniu :D

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » niedziela 19 cze 2016, 13:12

RafPe pisze:Otwarty na zmiany w tym tygodniu
Szczerze to mnie funkcjonalność podoba się z AVPlayer - do zmian parę drobiazgów tam w sumie jest. Tutaj na razie po otwarciu okna programu nie wiedziałem w zasadzie od czego zacząć i co z tym robić ...

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » niedziela 19 cze 2016, 13:18

:) w sumie takie było zalozenie alpha
Teraz dobrze byłoby ustalić czy mówimy o AVG czyli o playerze który kiedyś był czy o tym świeżo nowym :)

Sent from my GT-I9506 using Tapatalk

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » niedziela 19 cze 2016, 13:44

Tzn ja chciałbym osobiście aby, można było:
1. dodawać kanały z YT i aby to pamiętał i sunchronizował
2. z poziomu tego playera abym można było zapisywać wybrane filmy na dysk
3. aby również miał w możliwość dodawania filmów z dysku
4. oczywiście robienie zakładek do filmów
5. przyporządkowanie d róznych kategorii np: muzyka, mikrokontrolery, uart, jezyk C i inne dowolnie nazwane przez uzytkownika
6. Mozliwość filtrowania i przeszukiwania po tytułach, zakładkach

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » niedziela 19 cze 2016, 13:50

No i to brzmi konkretnie. Wiec
AD 1. To na chwile obecna juz dziala bo mozesz dodawac sobie kanaly z YT :) i Tworza Ci sie ladne kafelki
AD 2. To jest dobra funkcjonalnosc ktora jest planowana w koncowej fazie aplikacji.
AD 3. jak wyzej :)
AD 4. To bedzie dzis lub jutro juz do testowania
AD 5. To jest dosc ciekawy temat - bo ja jako tworca widze to ze mozesz dodac jedna kategorie ale wiele tagow
AD 6. I chyba wlasnie to zrobie czyli filtrowanie wszedzie i pokazywanie wynikow pogrupowanych - chociaz wtedy to moze byc troche tircky z UI - bo nie wiem czy zrobic liste / kafelki / czy ikonki :) albo np 3 listy ?

matrix

Postautor: matrix » poniedziałek 20 cze 2016, 16:19

Ja też chciałem potestować... Znam soft konkurencji ale kilka rzeczy mi nie leży a nie będę konkurencji zwracał uwagi bo bardzo nerwowy jest autor...

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » poniedziałek 20 cze 2016, 16:26

Link do pobrania działa wiec nie krępuj się o pobieraj :)

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » poniedziałek 20 cze 2016, 16:27

matrix pisze:Ja też chciałem potestować...
To ściągaj i testuj - wcześniej autor podał link.

matrix

Postautor: matrix » poniedziałek 20 cze 2016, 19:56

Tylko ja nie wiem który to link...

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Re: RE: Re: Zajawka YUP :)

Postautor: RafPe » poniedziałek 20 cze 2016, 19:58

RafPe pisze:
wojtek pisze:No to czekam z niecierpliwością bo mam trochę materiałów i póki co przechowuje i kataloguje na konkurencyjnej wersji ;) - wersji do testowania mimo pw i podania email nie wysłałeś wiec nie miałem okazji potestować.

To az jestem zaskoczony - bo wydawalo mi sie ze maila wyslalem juz do wszystkich zainteresowanych. Moze powinien mnie zainteresowac brak jakichkolwiek reakcji.

Wiec bez zbednych ceregieli - oto protoplasta :) uniwersalnej aplikacji do naszego ulubionego youtube'a :) Co chcialbym jednak podkreslic - na dzis dzien nie ma jeszcze poprawnego dodawania ulubionych bo pracuje nad dopracowaniem obecnych juz komponentow UI i tego aby uczynic je jak najlepszymi dla uzytkownikow.

Nie zamieszczam takze instrukcji - jako ze dzieki temu bedzie mi latwiej sie zorientowac czy duzo nalezy zmienic :)

[url]https&#58;//github&#46;com/RafPe/YUP/releases/download/v0&#46;1-alpha/v0&#46;1-alpha&#46;zip[/url]

Do uruchomienia potrzebna jest jedna z nowsiejszych wersji .Net a mianowicie 4.6.1

Bierzcie i dawajcie znac co myslicie :)

Tu masz

matrix

Postautor: matrix » poniedziałek 20 cze 2016, 20:20

Mam najnowszy net frame a nie uruchamia mi się.
Win10 x64
8G RAM
Athlon X2 250

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » poniedziałek 20 cze 2016, 20:25

Zrób sobie folder YUP w dokumentach

matrix

Postautor: matrix » poniedziałek 20 cze 2016, 22:59

Zrobiłem i już działa ale...
Co zauważyłem ?
- całego okna nie da się przesuwać
- czasem uruchomi się na samym dole a czasem gdzieś po środku
- w zakładce VIDEOS jak kliknie się pole wyszukiwania i wpisze coś to wywala info że program przestał działać
- czy powinno wyskakiwać takie coś ?

https://youtu.be/l7JVlKXB4-w

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » poniedziałek 20 cze 2016, 23:17

Hey :)

Fajnie , ze nagrales video. A wiec:
1: Cale okno da sie przesuwac. Gora okna to cieniutki pasek ktory obsluguje drag and drop :)
2: Dodam to zeby byla na srodku - postep mozesz sledzic tu https://github.com/RafPe/YUP/issues/20
3: Zakladka videos moze cos takiego robic bo jak wspominalem to super alpha :) Dodaj sobie najpierw kanal. Wejdz w channels i na samym dole dodaj np "eevblog" . Pozniej (niestety w alpha) w videos na dole masz combobox ktore pozwala Ci wybrac ten kanal (na prawo od searchbox) i wtedy zaladuje video
4: Te okno powinno wyskakiwac - pomaga ono gdybysmy musieli player'a youtube analizowac

Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Postautor: RafPe » wtorek 21 cze 2016, 00:09

No i oto tez nadchodzi czas kiedy prosze Was o zdanie bo moja autorska Tworczosc natrafila na sciane kreatywnosci :)

Zastanawiam sie jak zoorganizowac wyglad aplikacji i jak tez ustawic menu zeby bylo najwygodniej :) Oprocz tego co macie teraz mozliwe jest np cos takiego :) Statyczne caly czas - lub np pojawiajace sie kiedy potrzebujecie :) ( wysuwajace sie z boku)

yup_ui.png

Wasze opinie mile widziane
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

matrix

Postautor: matrix » wtorek 21 cze 2016, 17:15

Załadowałem kanał, załadowałem filmy ale nie odtwarza żadnego...

Wróć do „Sprzęt, sterowniki, oprogramowanie”