Spotkanie...

O wszystkim i o niczym ...
Regulamin forum
Nie dyskutujemy na tematy polityczne, religijne i inne tego typu mogące prowadzić do kłótni na forum, od tego są inne "wyspecjalizowane fora".
Awatar użytkownika
mokrowski
User
User

Spotkanie...

Postautor: mokrowski » niedziela 22 lis 2015, 19:54

Może w 2016 spotkać się twarzą w twarz?
Mile widziane propozycje programowe a nie tylko "wspólna konsumpcja" :-)

Temat rzucony luźno, jak przyschnie to przyschnie....
,,Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić" - Alan Alexander Milne: Kubuś Puchatek

Awatar użytkownika
PROTON
Expert
Expert

Re: Spotkanie...

Postautor: PROTON » niedziela 22 lis 2015, 19:56

Proponuję maj-czerwiec w Wesołej na takiej imprezie: http://salwa.pl/index.php/zawody/zawody ... wesoa-2015
Gott weiß ich will kein Engel sein.

Awatar użytkownika
mokrowski
User
User

Postautor: mokrowski » niedziela 22 lis 2015, 19:58

rezasurmar pisze:Podstawowa kwestia, która część Polski wchodziła by w rachubę ? ;)

Każda.. jak zaprosisz na swoje podwórko, to ok ... jak środek polski także dobrze.. Jak ktoś nie będzie mógł dojechać, zestawi połączenie TelCo... także dobrze.. :-)
Nie "jaka wchodzi" tylko co proponujesz? :-)
,,Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić" - Alan Alexander Milne: Kubuś Puchatek

Awatar użytkownika
matty24
User
User

Postautor: matty24 » niedziela 22 lis 2015, 20:43

Jak każdy samochodem dotrze to nici z "konsumpcji". Poza tym, ja bym się chyba wstydził tak vis-a-vis z takimi profesjonalistami spotykać :D

Awatar użytkownika
PROTON
Expert
Expert

Postautor: PROTON » niedziela 22 lis 2015, 20:50

Jak wjazdówka to spotkanie z noclegiem, proponuję aby nie było to typowe barowe spotkanie. Można by zorganizować jakieś warsztaty, szachy, dyskoteka, klub gogo itp. Można zrobić wideokonferencję na skype. Możemy zrobić wieczór kawalerski sid'owi w tym lokalu: http://www.klubsofia.pl/pl/aktualnosci
Gott weiß ich will kein Engel sein.

Awatar użytkownika
matty24
User
User

Postautor: matty24 » niedziela 22 lis 2015, 21:14

Sid się żeni?

Awatar użytkownika
Marcin
User
User

Postautor: Marcin » poniedziałek 23 lis 2015, 20:00

Dobry pomysł, będzie propozycja będę myślał o dojeździe. A sam dawno się nigdzie nie ruszałem, więc będzie okazja na jakiś dalszy wyjazd.

Awatar użytkownika
mokrowski
User
User

Postautor: mokrowski » wtorek 24 lis 2015, 13:23

Na razie luźna propozycja to i rozwiązania luźne...
1. Środek kraju może być w Wawie.
2. Noclegi zapewnią koledzy z Wawy a i ja kogoś mogę przenocować jak nie... to w sezonie zimowym ceny hosteli nie są kosmiczne...
3. Aby było przyjemne z pożytecznym, weźmie się jakąś salę w cichym Pubie lub restauracji...
4. Załatwię rzutnik to będzie można coś tam pokazać... a co to zobaczymy jak się koledzy/koleżanki wdrożą... (np. liczę że @reza podzieli się wiedzą warsztatową... jakieś zdjęcia z jego udanych/nieudanych prac (ja liczę na te nieudane :-P)) ja mogę coś pokazać z C/C++...
5. .... tu wasze propozycje..

Jak pojawią się jakieś koszty pośrednie i bezpośrednie, to zwykła "ściepa" i tyle :-) Co do kosztów oczywiście wszystko transparentne... :-)
(Choć ja mam doświadczenie że jak organizowałem takie spotkania, wystarczyło restauratorowi zrobić "piwny" obrót i już :-))

Awatar użytkownika
NCIS
Newb
Newb

Postautor: NCIS » wtorek 24 lis 2015, 17:53

ja mam curtisa do naprawy

Awatar użytkownika
Grzegorz...
User
User

Postautor: Grzegorz... » wtorek 24 lis 2015, 18:59

rezasurmar pisze:Wymień elektrolity przy TDA :P

Taaaa... to było dobre, a ja mogę się poudzielać w temacie Neptunów 501 i 505 ;).

--
Grzegorz...

Awatar użytkownika
j23
Expert
Expert

Postautor: j23 » piątek 27 lis 2015, 16:10

rezasurmar pisze:U mnie podobnie, warszawa nie wchodzi w ogóle w grę j.w 100km max dalej nie ma opcji.

Tym bardziej, że moja wiedza warsztatowa może się przydać tylko komuś kto ma do naprawy OTV curtis ;), albo Westa. Ewentualnie jakąś wagę :lol:

:)

W moim przypadku sytuacja jest BARDZO niestabilna czasowo, więc odległość, kasa na bilety plus czas to są na razie te główne hamulce. Przypuszczam, że w okresie wakacyjnym zrobi się (musi się zrobić) odrobinę luźniej, no i sytuacja stanie się bardziej klarowna dla mnie, żebym mógł cokolwiek sensownego napisać o moim przyjeździe.
Sam pomysł uważam za świetny :) Oczywiście zawsze jest problem z lokalizacją i zakwaterowaniem. Moje BARDZO OGÓLNE zdanie na ten temat jest takie, że może warto byłoby po prostu zaproponować serię spotkań (tak jak robi to np. summit js, wordcamp), innymi słowy: raz robimy spotkanie w samym środku Polski, innym razem na samym południu Polski, a jeszcze innym na północy Polski - i ludzie się sami jakoś dostosują jak im będzie zależało, żeby z kimś konkretnym się spotkać. Uważam, że także dobrym pomysłem jest zorganizowanie na takim spotkaniu wirtualnej sesji np. na skype - wówczas Ci którzy NAPRAWDĘ nie mogą być na spotkaniu, przynajmniej mogą pogadać, a przyjadą kiedy indziej. Mój schemat (jeśli mogę to zaproponować) jest taki:
- ustalić serię spotkań w miejscowościach gdzie jest dobry dojazd wszystkimi środkami transportu -> podać miejscowość i możliwości dojazdu z czterech odległych krańców Polski (północ, południe, wschód, zachód)
- zrobić taką ogólnodostępną mini-bazę danych z tymi powyższymi miejscowościami wraz z terminami spotkań w taki sposób, aby można było się do niej dopisać i aby inne osoby (używając nick'ów) widziały kto i gdzie zamierza jechać -> to jest po to, żeby ci "wybredni" (jak ja) ;) mogli wybierać ;)
- zorientować się w sprawach godzin rozpoczęcia i zakończenia spotkania - w tym trzeba przewidzieć możliwość noclegu, myślę, że osoba mieszkająca najbliżej danej miejscowości kulturalnie powinna podać możliwie najtańsze, optymalne możliwości: noclegu, transportu w danej miejscowości, dojazdu do tej miejscowości, miejsca spotkania (mapa)
- myślę też, że jak na pierwszy raz to dobrze by było zrobić spotkanie typu kulturalna pseudo-naukowa dyskusja przy piwie, a nie jakieś tam chlanie po nocach, czy kluby go-go ;) (to ostatnie w moim przypadku odpada) - oczywiście po spotkaniu, to już tam "róbta co chceta" ale nie że obligatoryjnie wszyscy spotykamy się w "dziwnym" miejscu, a zanim tam pojedziemy to gęsto tłumaczymy się naszej drugiej połówce, że jedziemy "do krainy wina" - jak Stu z Kac Vegas 1 :D - bez sensu ;)

To by było tyle z mojej strony. Jeśli o mnie chodzi to raczej nie będę w stanie być na spotkaniu w sezonie zimowym, prędzej jakoś latem - ale niestety na chwilę obecną nie jestem w stanie powiedzieć kiedy konkretnie. Przepraszam.

Pozdrawiam! j23 Jarek
Internet łączy ludzi, którzy dzielą się swoimi zainteresowaniami, pomysłami i potrzebami, bez względu na geograficzne (przeciwności).
BOB TAYLOR, PARC

Awatar użytkownika
matty24
User
User

Postautor: matty24 » piątek 27 lis 2015, 19:51

To ja proponuję południe. Nowy Sącz - Kraków - te okolice.

Awatar użytkownika
mokrowski
User
User

Postautor: mokrowski » niedziela 29 lis 2015, 16:34

#pragma sarkazm on
Tak "ogólnie" to nie ma sprawy, można zrobić wirtualnie... wszyscy połączą się "po skype" a kanapki i soczek zorganizują sobie sami w domu :-)
#pragma sarkazm off

Zwracam tylko uwagę czy naprawdę nie da się ruszyć na weekend dalej niż X kilometrów? Jeśli tak to nie ma sprawy :-)

Awatar użytkownika
NCIS
Newb
Newb

Postautor: NCIS » niedziela 29 lis 2015, 22:25

da się, ja moge nawet kogoś zgarnąć po drodze z wrocka/zielonej gory jak by nie miał sie czym dostać :P U mnie kwestia bardziej terminu, bo z tym troche kiepsko

Awatar użytkownika
phill2k
User
User

Postautor: phill2k » poniedziałek 30 lis 2015, 23:30

rezasumując ;), zważywszy na powyższe, każdy chętnie się spotka pod warunkiem że miejsce spotkania nie będzie oddalone od miejsca zamieszkania o więcej niż 200m :lol:, przy takich chęciach i zapale to prędzej dojdzie do spotkania na tamtym świecie :lol: niż kiedykolwiek w realu :lol:

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Postautor: SuperGość » wtorek 01 gru 2015, 06:44

phill2k pisze:..... to prędzej dojdzie do spotkania na tamtym świecie :lol: niż kiedykolwiek w realu :lol:

No "Real" jest bardziej prawdopodobny chociaż chyba już go nie ma - czyli tez lipa

Awatar użytkownika
Grzegorz...
User
User

Postautor: Grzegorz... » wtorek 01 gru 2015, 08:13

To w "Biedronce" - "zdrastwuj Biedronka" :lol:

Awatar użytkownika
WoodPaker
User
User
Kontaktowanie:

Postautor: WoodPaker » wtorek 01 gru 2015, 23:50

Dziwnie kombinujecie. Wszyscy wiedzą, że miasto spotkań to Wrocław. Albo zapraszam wszystkich do mnie. Będzie gdzie sie przespać też :)
Life is to short to eject USB safely

Awatar użytkownika
NCIS
Newb
Newb

Postautor: NCIS » środa 02 gru 2015, 00:18

potwierdzam, byłem widziałem, u Wooda conajmniej 20 osób może sie kimnąć jak nie więcej

Awatar użytkownika
WoodPaker
User
User
Kontaktowanie:

Postautor: WoodPaker » środa 02 gru 2015, 00:19

NCIS, ja mówie o mojej teraźniejszej lokalizacji :)

Awatar użytkownika
NCIS
Newb
Newb

Postautor: NCIS » środa 02 gru 2015, 00:21

aa, to nie byłem. Formułuj bardziej jednoznaczne informacje :P

Awatar użytkownika
WoodPaker
User
User
Kontaktowanie:

Postautor: WoodPaker » środa 02 gru 2015, 00:23

Jest jednoznacznie ---> Wrocław albo do mnie :)
Słówko "albo" wszystko tłumaczy :)
Co ta Polibuda robi z ludźmi :P

Awatar użytkownika
NCIS
Newb
Newb

Postautor: NCIS » środa 02 gru 2015, 00:25

No nie do końca, bo mieszkasz tak daleko, że można by teoretycznie przyjąć że jednak nie we Wrocławiu :P

Awatar użytkownika
WoodPaker
User
User
Kontaktowanie:

Postautor: WoodPaker » środa 02 gru 2015, 00:27

A jednak Cię zaskoczyłem :P. Poza tym jest do mnie bezpośredni tramwaj z conajmniej 2 końców Wrocławia :P
Co nie zmienia faktu, że tutaj byłoby ciekawiej. Wiesz, temperatura 20C, egzotyka. Każdy znajdzie coś dla siebie :P

Awatar użytkownika
phill2k
User
User

Postautor: phill2k » środa 02 gru 2015, 12:22

WoodPaker pisze: Wiesz, temperatura 20C, egzotyka. Każdy znajdzie coś dla siebie :P

Mieszkasz w Afrykarium :shock: :lol:

Wróć do „Hyde Park”