Tak jak w tytule co jest lepsze do wzdrozenia bluetooth czy wifi do komunikacji z urządzeniem np odczyt danych rs232 i ew sterowaniem nim w komputerze posiadam kartę wifi do komunikacji , pytam bo mam 1 esp12 i btm222 ,który jest zajęty a potrzebuje bezprzewodowej komunikacji z nucleo.
Jeśli ktoś ma zapasie trochę modułów wifi czy bluetooth mógłbym zamienić kilka egrz na kartę graficzną gainward geforce 9600gt starowata karta ale nada się na składak do internetu lub starszych gierek
Bluetooth vs Wifi
Regulamin forum
Nie dyskutujemy na tematy polityczne, religijne i inne tego typu mogące prowadzić do kłótni na forum, od tego są inne "wyspecjalizowane fora".
Nie dyskutujemy na tematy polityczne, religijne i inne tego typu mogące prowadzić do kłótni na forum, od tego są inne "wyspecjalizowane fora".
Bluetooth vs Wifi
♫,♫.¨♫
Re: Bluetooth vs Wifi
Moim zdaniem - obecnie WiFi wygrywa wszystko. Taniość ESPków, a nawet ostatnio RPi0W - w tej cenie kupisz sam BTM222 :p
Chyba, że mówimy o jakimś LowPower i BT4.0 - tutaj sprawa do przemyślenia - no ale generalnie zawsze trzeba to pod konkretny przypadek dobrać.
Chyba, że mówimy o jakimś LowPower i BT4.0 - tutaj sprawa do przemyślenia - no ale generalnie zawsze trzeba to pod konkretny przypadek dobrać.
Nowy blog o tematyce embedded -> https://www.embedownik.pl/
Re: Bluetooth vs Wifi
Czy przez wifi mogę robić operacje takie jak robiłem przez bluetooth np odbierać i wysyłać dane przez terminal, czy potrzebuje innego softu ?.
♫,♫.¨♫