Hej
Mam Eclipsa z pluginem do AVR-ów. Jak mam stworzyć projekt abym mógł skrobnąć aplikację konsolową pod windowsa ?
ECLIPSE aplikacja konsolowa
Regulamin forum
Nie dyskutujemy na tematy polityczne, religijne i inne tego typu mogące prowadzić do kłótni na forum, od tego są inne "wyspecjalizowane fora".
Nie dyskutujemy na tematy polityczne, religijne i inne tego typu mogące prowadzić do kłótni na forum, od tego są inne "wyspecjalizowane fora".
-
StaryAnoda
ECLIPSE aplikacja konsolowa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: ECLIPSE aplikacja konsolowa
wybierz hello world ansi c project albo empty
-
StaryAnoda
Nie widzi w ogóle plików:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
ja tam nie wiem nie znam się na tym ide ale moze jednak workspace załóż inny niż dla avr?
Cross oznacza, że kompilacja ma być na inną architekturę niż hosta. Nie o to Ci chodzi więc zdaje się, że musisz zainstalować jakiś kompilator (a może raczej cały toolchain). W tym okienku które pokazałeś ja oprócz Cross GCC mam Linux GCC, którego właśnie używam przy programach na PC. Dla windy powinno tam być coś jakby Cygwin GCC, MinGW GCC albo Microsoft Visual C++ (przynajmniej takie coś widzę w Preferences/C/C++/New C/C++ Project Wizard), ale co i jak w szczegółach Ci nie powiem, bo nie używam. (W dokumentacji Eclipsa jest coś o tem: https://help.eclipse.org/neon/topic/org.eclipse.cdt.doc.user/concepts/cdt_c_before_you_begin.htm)
W jednym workspejsie spokojnie można mieć projekty na różne architektury (a przynajmniej dla x86 i AVR, bo takie mam).
W jednym workspejsie spokojnie można mieć projekty na różne architektury (a przynajmniej dla x86 i AVR, bo takie mam).
- mokrowski
- User

Wystarczy Ci zainstalowanie Msys2 i MinGW-64 bo zakładam że masz system 64-bit. https://mingw-w64.org/doku.php/download
Dalej przekonaj tylko eclipse że ma kompilator i już
Dalej przekonaj tylko eclipse że ma kompilator i już
,,Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić" - Alan Alexander Milne: Kubuś Puchatek