Odnośnie tamtej rozmowy na czacie, miałem wtedy coś takiego na myśli z czego skorzystałem (niestety, ta promocja już wygasła

):
http://www.jakoszczedzic.pl/2016/08/100-gb-internetu-wazne-rok-za-9-zl-w-play.htmlWiem, że Play co rusz robi jakieś promocje, więc może by warto przejść się tam do nich i zwyczajnie pohandlować, np.
- że chcesz zostać nowym klientem Play, i co mają w swojej ofercie do zaproponowania (nie zapomnij po co przyszedłeś, żeby nie wcisnęli Tobie jakiegoś Play-mix, albo abonamentu, bo Ty z tego co rozumiem chcesz mieć -tak jak i ja- możliwość wycofania się z korzystania W KAŻDYM momencie
- że interesuje Cię NIELIMITOWANY internet i ile to kosztuje w Play'u w ofercie typu Pre-paid
Ostatecznie wybierz coś z tej oferty nielimitowanego internetu (zjedz stronkę niżej):http://www.play.pl/oferta/play-internet/internet-na-karte/starter-4glte-19zl/Tam są takie opcje do wyboru tego NIELIMITOWANEGO internetu:
- aktywacja kodem
1 dnia bez limitu = 5zł
- aktywacja kodem
1 tygodnia bez limitu = 20zł
- aktywacja kodem
1 miesiąca bez limitu = 49zł
W powyższych wypadkach (nielimitowany internet kodem) pamiętać należy dwie żelazne zasady:
1. Najpierw doładowujesz konto, potem aktywacja kodem (czekasz aż przyjdzie potwierdzenie że masz odpowiednią kwotę na koncie).
2. W ten sam dzień kiedy doładowujesz konto także w ten sam dzień aktywujesz kod na nielimitowany internej w przypadku aktywacji na miesiąc
3. Przed doładowaniem kodu sprawdź środki na koncie i DO KIEDY te środki są ważne (a nie że doładujesz kodem, a tu nagle wyłączą Ci dostęp do sieci Play, bo konto doładowane za np.10zł było ważne tylko tydzień i niestety ale ten czas minął i znowu trzeba załadować konto).
Reasumując:1. Idziesz do Play i targujesz się z nimi (np. kupujesz starter za 5zł i czy coś dostaniesz ekstra na prepaid, że jesteś nowym klientem)
2. Jeżeli w pkt.1 nic nie dali, to ładujesz konto tak żebyś mógł przez miesiąc używać (minimalna kwota na prepaid która Cię satysfakcjonuje, żeby tylko konta przez miesiąc nie wyłączyli).
3. W oparciu o pkt.1 i pkt.2 wybierasz opcję darmowego internetu, wklepujesz kod i już.
To tyle co mogę pomóc. Magikiem w tych sprawach na pewno nie jestem. Po prostu wtedy kiedy kupowałem kartę miałem trochę szczęścia i tyle.
Zrobiłem tak, że kupiłem starter za 5zł, wklepałem kod (wtedy co była ta promocja ważna na 100Gb internetu) i miałem net - wprawdzie ograniczony do 100Gb, ale i tak nie zdążyłem wszystkiego "zeżreć"

Pozdrawiam! j23
P.S. Play chyba dzierżawi łącza po Plus, T-Mobile, nie wiem po czym jeszcze, więc tam internet jest tyle, że może być nieco słabszy w mniej zurbanizowanych regionach.
Internet łączy ludzi, którzy dzielą się swoimi zainteresowaniami, pomysłami i potrzebami, bez względu na geograficzne (przeciwności).
BOB TAYLOR, PARC