Atollic TrueStudio STM32 - Dziwne błędy po utworzeniu projektu.

Pytania dotyczące problemów z wyborem, konfiguracją i pracą w wybranym środowisku programistycznym dla mikrokontrolerów ARM firmy STMicroelecreonics.
Awatar użytkownika
ZbeeGin
User
User
Posty: 268
Rejestracja: sobota 08 lip 2017, 17:16
Lokalizacja: GOP
Kontaktowanie:

Atollic TrueStudio STM32 - Dziwne błędy po utworzeniu projektu.

Postautor: ZbeeGin » piątek 07 wrz 2018, 17:56

Już myślałem, że dogadałem się w pełni z Atollic TrueStudio dla STM32 wersja 9.0.1, a tu dziś rano przy próbie zbudowania wczorajszego projektu (TUT01_01 z mojego tematu o HAL-LL). W ogóle stały się nieaktywne ikony budowania dla niego.
Utworzenie nowego projektu kończy się zawsze otwarciem następującego okna z błędami:
atollic_problem.png

Treść pliku ze szczegółów o błędzie:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no"?>
<project>
<configuration id="com.atollic.truestudio.exe.debug.1956706517" name="Debug">
<extension point="org.eclipse.cdt.core.LanguageSettingsProvider">
<provider id="com.atollic.truestudio.mbs.provider"/>
</extension>
</configuration>
<configuration id="com.atollic.truestudio.configuration.release.1259282694" name="Release">
<extension point="org.eclipse.cdt.core.LanguageSettingsProvider">
<provider id="com.atollic.truestudio.mbs.provider"/>
</extension>
</configuration>
</project>


Pusty projekt w workspace oczywiście daje się utworzyć i do zamknięcia programu daje się zbudować. Potem dzieją się już dziwne rzeczy. A to nie ma jakiegoś pliku, a to znów wyskakuje problem z CDT, a to czyści się konfiguracja projektu, znika możliwość kompilacji.

Nie pomogło wykasowanie całego workspace i utworzenie go na nowo. Nie pomogło też usunięcie workspace i całego programu, razem z jego ustawieniami w folderach użytkownika, i zainstalowanie go na nowo.

Wina Windows 10, nadpobudliwego Kaspesky-ego...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ZbeeGin
User
User
Posty: 268
Rejestracja: sobota 08 lip 2017, 17:16
Lokalizacja: GOP
Kontaktowanie:

Re: Atollic TrueStudio STM32 - Dziwne błędy po utworzeniu projektu.

Postautor: ZbeeGin » sobota 08 wrz 2018, 09:58

Niestety wygląda na winę Kasperskiego. Nie wiedzieć czemu dowala się do plików XML. Poleciał z hukiem...


Wróć do „Jakie IDE dla STM?”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość