make.exe do tolchain Atmela

Pytania dotyczące problemów z wyborem, konfiguracją i pracą w wybranym środowisku: Eclipse, Atmel Studio 6, CodeBlocks, a może jeszcze inne?
Awatar użytkownika
WoodPaker
User
User
Posty: 136
Rejestracja: czwartek 17 wrz 2015, 19:23
Lokalizacja: USA
Kontaktowanie:

make.exe do tolchain Atmela

Postautor: WoodPaker » środa 21 paź 2015, 19:41

Po dłuższym nieobcowaniu z komputerem pojawił się ów on w moim domu. W związku z powyższym postanowiłem sobie zainstalować Dev C++ i sróbowac podłąćzyc pod to środowisko toolchaina Atmela. Wszystko szło jak z płatka. Normalnie jak w bajce. Aż do momentu gdy okazało się, że ci badylarze z Atmela nie umiescili make'a w swoim repozytorium. No i d...pa blada. Szukałem, szukałem, szukałem i znalazłem, że make jest dostępny po zainstalowaniu Atmel Studio. Ale chciałem uniknąć instalacji tej kobyły. I tu jest moja prośba/pytanie. Czy ktos mógłby się podzielic make.exe ze mną?
Na jednym forum znalazłem nawet link do zaniedbanych przez Atmela plików niestety link uległ degradacji pod wpływem czasu
HELP!
Life is to short to eject USB safely

Awatar użytkownika
wojtek
Uber Geek
Uber Geek
Posty: 2147
Rejestracja: piątek 04 wrz 2015, 09:03

Re: make.exe do tolchain Atmela

Postautor: wojtek » środa 21 paź 2015, 20:32

Proszę z AS6.2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wojtek

Awatar użytkownika
WoodPaker
User
User
Posty: 136
Rejestracja: czwartek 17 wrz 2015, 19:23
Lokalizacja: USA
Kontaktowanie:

Re: make.exe do tolchain Atmela

Postautor: WoodPaker » środa 21 paź 2015, 20:32

Dziękuję Ci dobry człowieku
Life is to short to eject USB safely

Awatar użytkownika
NCIS
Newb
Newb
Posty: 47
Rejestracja: poniedziałek 07 wrz 2015, 10:57
Lokalizacja: Żary

Re: make.exe do tolchain Atmela

Postautor: NCIS » poniedziałek 28 gru 2015, 02:46

Hmm... dziwne... wygląda na to, że dodanie tego pliku do tego frymuśnego toolczajna rozwiązuje też problem z eclipsem i jego niepoprawnym działaniem po aktualizacji do win > 8.1. W sumie nawet dobrze, nie muszę się bawić w te wiersze poleceń i pobieranie miliona plików :) Dzięki Wojtek ;)


Wróć do „Jakie IDE dla AVR?”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość