fusebity jak ustawic

Tu możesz pisać o swoich problemach z pisaniem programów w języku Bascom-AVR
krzychu20
Newb
Newb
Posty: 53
Rejestracja: niedziela 20 wrz 2015, 15:43

fusebity jak ustawic

Postautor: krzychu20 » sobota 09 kwie 2016, 20:39

Witam mam problem w ustawieniem fusebitów w programie mkAVRCalculator ale fusebity sa z programu bascom i nic z tego nie rozumiem jak ustawic w mkAVRCalculator te fusebity

fusebity do atmegi 88

https://www.dropbox.com/s/4cte4hbp3agit ... 8.bmp?dl=0

oraz do atmegi 32

https://www.dropbox.com/s/1x8l2mbxvk2zl ... 2.bmp?dl=0

Awatar użytkownika
Antystatyczny
Geek
Geek
Posty: 1135
Rejestracja: czwartek 03 wrz 2015, 22:02

Re: fucebity jak ustawic

Postautor: Antystatyczny » sobota 09 kwie 2016, 20:51

Dla ATmega88: Low - 7F, High - DF, Extended - F9, Lock - FF
Dla ATmega32: Low - FF, High - 99, Lock - FF

W MKcalcu, po sprawdzeniu podłączonego układu, możesz wpisać ręcznie te wartości w małe okienka w zakładce programator. Potem trzeba zaznaczyć "zapis" oraz "fuse bity" i "lock bity", po czym kliknąć w klawisz wykonaj. Sprawdź kilkakrotnie, czy wpisałeś poprawnie wartości fuse bitów zanim wyślesz je do układu.

Pozdrawiam.

PS. poniżej masz obrazek, gdzie te wartości należy wpisać:

fusebity_mkcalc.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"The true sign of intelligence is not knowledge but imagination" Albert Einstein.

Awatar użytkownika
wojtek
Uber Geek
Uber Geek
Posty: 2261
Rejestracja: piątek 04 wrz 2015, 09:03

Re: fusebity jak ustawic

Postautor: wojtek » sobota 09 kwie 2016, 21:21

krzychu20 poprawiłem ci te nieszczęsne "fucebity" bo mnie kłuło po oczach strasznie ;)
Wojtek


Wróć do „Programowanie AVR w Bascom-AVR”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość