Testowa plytka RFM69/Wifi/WS2812B

Projekty użytkowników forum zarówno sprzętowe, jak i związane z programowaniem w dowolnym języku.
Awatar użytkownika
RafPe
User
User

Testowa plytka RFM69/Wifi/WS2812B

Postautor: RafPe » poniedziałek 12 paź 2015, 21:36

Witam wszystkich!

Chyba bedzie to pierwszy post w DIY wiec az milo mnie go napisac. W tym poscie przedstawie Wam urzadzenie ktore zrobilem dla kolegi. Jest to w zasadzie plytka umozliwiajaca zabawe z RFM69CW oraz USR-WIFI232 a do tego posiada wbudowanych 12 diod WS2812b. Calmy pomysl jest czescia wiekszego projektu gdzie pracuje nad Ambilight (ze wsparciem PC oraz bez - ale o tym kiedy indziej :)

Plytka jest dwustronna wykonana w metodzie termotransferu. Glownym uC jest tu Atmega88P. modul radiowy jest na wykonanych przeze mnie plytkach dla RFM69CW. Dlaczego akurat te radiowki ? Ano dlatego , ze maja one bardzo fajne wsparcie adresowania i nadawania rozglaszanego (broadcastow )

Ponizej znajdziecie wszystko co moze byc Wam pomocne w wykonaniu takiej plytki czyli fotki :) schematy eagle / wzory PDF do drukowania (top i bottom )

Moze nie ma ona wielkiego przelomu w przydatnosci do zycia codziennego - ale pozwala na mila i przyjemna nauke / zabawe :)

Gdyby ktos mial jakies pytania - prosze walic jak w dym :)

Pozdrawiam
Raf
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

SuperGość
Uber Geek
Uber Geek

Re: Testowa plytka RFM69/Wifi/WS2812B

Postautor: SuperGość » wtorek 13 paź 2015, 06:45

No i super, ja bym tylko na schemacie ideowym umieścił wartości pominiętych elementów np R1, R2 czy typ diody w przetwornicy.
Dziękujemy za inaugurację działu :)

Wróć do „DIY”