UPS - dlaczego nie działa

To nie jest miejsce tylko dla początkujących, wszyscy jesteśmy w czymś początkujący i wymieniamy się doświadczeniami.
Awatar użytkownika
acid3
User
User
Posty: 391
Rejestracja: czwartek 03 wrz 2015, 22:42
Lokalizacja: Kłopoty-Stanisławy
Kontaktowanie:

Re: UPS - dlaczego nie działa

Postautor: acid3 » sobota 07 paź 2017, 12:10

A może kolega coś więcej by napisał ... ??

Awatar użytkownika
Grzegorz...
User
User
Posty: 362
Rejestracja: piątek 09 paź 2015, 18:57

Re: UPS - dlaczego nie działa

Postautor: Grzegorz... » sobota 07 paź 2017, 12:24

Ja proponuję jednak wziąć jakikolwiek nowy akumulator 12V/7,2Ah i wówczas sprawdzić.
Całkiem możliwe, że podczas testu coś mu "się wydaje dziwne".
Ale w sumie nie miałem takiego przypadku aby APC wykazywał overload jeśli go nie było, więc ciężko wróżyć.

Awatar użytkownika
acid3
User
User
Posty: 391
Rejestracja: czwartek 03 wrz 2015, 22:42
Lokalizacja: Kłopoty-Stanisławy
Kontaktowanie:

Re: UPS - dlaczego nie działa

Postautor: acid3 » sobota 07 paź 2017, 12:57

U mnie w APC Cyberfort 500 też wywala co jakiś czas przeciążenie ... ale nie przy załączaniu, a przy skokach napięcia ... aku na pewno nie jest już nowy ale stację HP+monitor 19" + głośniki 5.1 "trzyma" nawet do pół godziny.

Rezasurmar, możesz coś podpowiedzieć jak to sprawdzić nie posiadając zapasowego akumulatora ani zasilacza regulowanego ?


Wróć do „Podstawy elektroniki - teoria i praktyka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość